Centre d’Estudis Mierencs

Presentació

Neix el Centre d’Estudis Mierencs (CEM)

Des d’aquest espai us volem presentar l’associació del Centre d’Estudis Mierencs (CEM), que neix amb l’esperança de ser el centre d’estudis de tots i per a tots els Mierencs i d’aquells que s’estimen el municipi i volen conèixer el seu entorn i passat. Només un poble que coneix i estima el seu passat i entorn pot tenir el seu futur garantit.

Objectius

Els principals objectius del CEM, vàlids per a tots els centres d’estudis, són la preservació, l’estudi i la difusió del patrimoni històric, cultural i natural.

Aquest patrimoni pot ser material: jaciments arqueològics, monuments, edificis singulars, documents, col·leccions d’objectes, imatges, etc. o immaterial: com les tradicions o expressions vives heretades i transmeses de generació en generació com les festes populars, la memòria, l’artesania, els oficis, etc.; tot aquest patrimoni no es pot arribar a entendre si el desvinculem del seu escenari: l’entorn i el paisatge on s’ha desenvolupat.

Aquest PATRIMONI, en majúscules i en el sentit més ampli del terme, el tenim en usdefruit; ens ha vingut heretat d’aquells qui van estar abans que nosaltres i a la vegada nosaltres l’hem de transmetre a aquells que venen després de nosaltres; pel que hem de garantir que no desaparegui. És per aquest motiu que l’hem de preservar, estudiar i difondre.

De la mateixa manera s’han de fomentar la sensibilització i la investigació sobre aquest patrimoni organitzant xerrades i actuacions que ens ajudin conèixer-lo i facilitant la tasca a investigadors que a la vegada aportaran més coneixement sobre ell.

Funcionament i participació

Un centre d’estudis no és res sense les persones que en formen part o hi interactuen. Per això us animen a formar-hi part sigui com a soci * o col·laborador, a proposar temàtiques o actuacions i a venir lliurement a les reunions que periòdicament es faran al Centre Cívic.

De la mateixa manera us animem a venir a aquelles xerrades i esdeveniments que s’organitzin des del CEM. També podeu accedir a tota la informació a través d’aquest espai web.

Pel que fa al temps que cadascú hi pugui dedicar, no ha de ser un impediment, cada gra de sorra conta. Es pot ser més o menys actiu i participar en un o tants projectes com es vulgui o es pugui.

Si hi esteu interessats, només cal que ens ho feu saber personalment, us podeu adreçar a L’Ajuntament o mitjançant el correu-e cem@cemierencs.com. Tots en podem formar part i col·laborar-hi.

(*) No s’ha establert cap quota de soci, la pertinença al CEM és gratuïta

Centre d'Estudis Mierencs