Centre d’Estudis Mierencs

Recull de fotografies i vídeos de Mieres

Des del Centre d’Estudis estem impulsant aquest projecte de recuperació de fotografies antigues i vídeos de Mieres, però que en realitat, és un projecte que fem entre tot el poble.

L’objectiu és salvaguarda el nostre patrimoni fotogràfic, els records, la memòria de la gent que hi ha estat d’una manera o un altra, l’entorn, els llocs singulars, l’urbanisme, les festes, …

Tots aquells que tinguem fotografies antigues o vídeos, en qualsevol format, de Mieres les poden portar a l’Ajuntament o al Centre d’estudis, allà seran escanejades i retornats els originals.

Si tenim informació de qui hi surt, on s’ha pres la imatge i l’any, doncs molt millor. Per tant no només és un recull d’imatges sinó de la història de la gent i l’entorn que hi ha en cada imatge.

Ja és una activitat habitual exposar aquelles fotografies , de tots, durant la festa major. El Centre d’Estudis també impulsarà xerrades sobre com conservar, arxivar, digitalitzar o documentar les fotografies.

El passat 2020, gràcies a la subvenció d’entitats que impulsa l’ajuntament de Mieres, es va poder digitalitzar algunes pel·lícules  que la família Socorregut-Domènech tenia en format Súper-8; enguany també s’ha comptat amb el suport de l’ajuntament per digitalitzar una nova remesa d’aquest arxiu família amb enregistraments dels anys 60 de Mieres  i que podeu veure en en canal de Youtube del CEM (abaix també teniu l’accés directe a aquestes digitalitzacions). En la segona filmació també hi surt Santa Pau.

El passat és patrimoni de tots, fem que el record en imatges també ho sigui.

Centre d'Estudis Mierencs