Centre d’Estudis Mierencs

Sèrie d’entrevistes als “Empeltats”

Cada poble té la seva gent, el seu tarannà i la seva història. I tanmateix, no trobeu que Mieres és un punt i a part? Coneixeu un poble que amb tan poca gent sigui tan vital i divers?; que com un imant hagi atret i retingui personatges tan polifacètics i extraordinaris? Si en algun lloc és veritat que la gent no “és” sinó que “fa de”, aquest lloc és Mieres. Aquí, una que fa formatge fa també de guia del Parc Natural i, a més, treballa en l’alfabetització d’adults; un que fa pans podria igualment fer conferències delicioses sobre Montaigne; un altre fa cervesa mentre escriu la seva tesi doctoral sobre els remences…

Com que fa tants anys que això passa, no sé si en som tots prou conscients, però la riquesa personal del poble és extraordinària i això és també el que ara som, un poble que ha sabut empeltar la saba nova que ha vingut d’arreu amb els peus rics i sòlids dels nadius, garrotxins de pedra picada que sempre s’han guanyat el pa pencant de valent.

I com que l’origen, la història i el futur de cada territori és la seva gent, volem conèixer els seus veïns i les seves històries. Ja s’ha encetat una sèrie d’entrevistes a la gent gran de Mieres per mirar de servar les seves experiències i conèixer com era el poble que van viure des de la seva infantesa. Encetem ara una nova sèrie d’entrevistes als “Empeltats”, és a dir, a la gent que, no havent nascut aquí, hi han vingut a viure per diversos motius i han conformat en bona manera el Mieres actual.

Centre d'Estudis Mierencs